1-op-1-traject
Relatietherapie in je eentje
Hét traject voor vrouwen die toegeven dat het niet állemaal zijn schuld is, zelf ook wel snappen dat zij 50% aandeel hebben en daarmee aan de slag willen.
Herken je dit?
Je staat te koken als je partner thuiskomt. Zoals gebruikelijk is hij later dan hij had gezegd.
Toen je de minuten op de klok zag wegtikken, voelde je ook met de minuut je irritatie stijgen. Als hij de keuken binnen stapt en zegt ‘hoi, hoe was je dag?’, voel je je eigen frustratie. Meer dan een koel ‘prima’ krijg je er niet uit. Hij ziet de bui alweer hangen en zegt geïrriteerd: ‘leuk, zo thuiskomen’. Later in bed vraag je je af of het niet beter is om uit elkaar te gaan, het is al zó lang niet meer leuk.
Jullie gaan uit eten met vrienden. De autorit ernaartoe leek een kans om weer even te connecten, maar jullie waren de straat nog niet uit of het was alweer ruzie.
Stilzwijgend zaten jullie de rit uit. Tegenover hen in het restaurant doe je net alsof er niets aan de hand is, maar van binnen voel je je leeg en verdrietig. Jullie vrienden vertellen blij over hun romantische weekendje weg. Dat maakt het nog erger, omdat je je niet kan herinneren wanneer jullie je voor het laatst zo ‘samen’ hebben gevoeld.
Je partner is weer een paar dagen naar het buitenland voor zijn werk. Je baalt als een stekker, want alles komt dan op jou neer, wat hij de normaalste zaak van de wereld lijkt te vinden.
Die avond loop je jullie slaapkamer binnen en zie je de gigantische berg was die nog opgevouwen moet worden. ‘Wáárom moet ik hier toch ook áltijd álles alleen doen?!’ gaat er door je hoofd. Als hij even later belt, voel je je nog steeds boos en kan je het nauwelijks opbrengen een ‘gezellig’ praatje met hem te maken.
‘My perception of you, is a reflection of me’
Na een dag opruimen is het huis eíndelijk weer een beetje aan kant. De volgende ochtend zie je dat het aanrecht vol staat met zijn vieze vaat van gisteravond.
Hij had nog zó beloofd de keuken op te ruimen voor hij naar bed zou gaan. Je bent teleurgesteld, omdat hij zich weer niet aan zijn afspraak heeft gehouden. Maar je voelt je ook machteloos en boos. Je hebt hem al zo vaak uitgelegd hoe belangrijk dit voor je is en weet niet meer wat je moet doen om tot hem door te dringen. Het lijkt hem totaal niet te boeien.
Je zit aan de keukentafel en zegt tegen je partner: ‘ik ga zondag even bij een vriendinnetje langs, ok?’.
Afwezig zegt hij: ‘ja hoor, prima, ik ben er zondag toch niet in verband met dat event voor mijn werk, had ik dat niet gezegd?’. Nee, dat had je niet gezegd, denk je geïrriteerd. Ook al ben je niet eens echt verbaasd dat hij weer zijn eigen plan trekt in het weekend, toch voel je een steek in je hart. Die zondag bij je vriendin, voel je opeens tranen opkomen. ‘Dat is toch niet normaal dat hij dat niet eens overlegt!’ zeg je boos tegen haar.
Hoe zou het voor je zijn als?
….. je weer écht blij bent om je partner te zien als hij thuiskomt, in plaats van dat je je boos, geïrriteerd en afstandelijk naar hem voelt.
….. je je verheugt op de autorit naar jullie vrienden omdat je weet dat dit altijd heerlijke momenten samen zijn.
….. je zélf de telefoon pakt, op de momenten dat je je alleen of overweldigd voelt en de moed hebt om te delen hoe je je voelt in plaats van je bozig terug te trekken.
….. je samen met je partner afspraken maakt over het huishouden en de klusjes en jullie hier samen de verantwoordelijkheid voor dragen.
….. je eerlijk tegen je partner zou durven zeggen hoe het voor je is, als hij zonder jou zijn eigen plan trekt. En jullie vervolgens samen plannen maken.
Dat is ook voor jou mogelijk als je instapt in het 1-op-1 traject: ‘Relatietherapie in je eentje’.
Wat zit er allemaal in dit 1-op-1-traject?
- 7 individuele coaching sessies (van 60 minuten) in 3 maanden
- Deep dive in (het ontstaan van je) overtuigingen en gedrag
- Deep dive in jullie relatiedynamiek en jouw rol daarin
- Speciaal voor jou samengestelde huiswerkopdrachten
- Een werkboek om je huiswerk in uit te werken
- Ondersteunende oefeningen
- Aanvullende video’s, tips en inspiratie
Aan het einde van het traject…
Reageer je niet meer zo heftig (waardoor de sfeer méteen verpest is) als je partner (een paar minuten) later is, omdat je nu snapt dat dit voor jou een grote ‘trigger’ is. Je kan het van hem loskoppelen en voelt je weer oprecht blij om hem te zien als hij thuiskomt. Hierdoor is de sfeer veel positiever en hebben jullie weer leuke ‘hoe-was-jouw-dag’-gesprekken en een gezellige avond samen. Een ongelofelijk verschil met hoe het heel vaak ging!
Zet je je ‘alles-is-zogenaamd-goed’ masker niet meer op bij jullie vrienden, omdat het niet meer nodig is. Jullie praten nu samen over de dingen die jullie dwarszitten. De autoritten naar jullie vrienden zijn daardoor nu juist fijne momenten, in plaats van de vroegere pijnlijke, bozige stiltes. Je verheugt je er nu zelfs op!
Zeg je op een rustige manier tegen je partner dat het je soms zo zwaar valt alles thuis in je eentje te regelen naast je werk, als hij er niet is. Nooit gedacht dat de manier waarop je dat ter sprake brengt zó veel zou uitmaken! Jullie praten er nu over, maken afspraken en het mooiste is: je voelt je niet meer alleen hierin, jullie zijn weer sámen!
Tel je eerst tot 10 voordat je reageert omdat je nu weet dat je het gedrag van je partner heel vaak zelf ‘invult’ en ‘mis-interpreteert’ en je dáárop reageert en dan boos wordt. Je ‘jumpt’ dus niet meer ‘to conclusions’ over wat je partner (wel/of juist niet) heeft gedaan of gezegd. Je staat open voor zijn kant van het verhaal en je bent bereid écht te luisteren. Heel vaak blijkt het totaal anders te zijn dan je dacht!
Durf je eerlijk tegen je partner te zeggen wat het met je doet als jij het gevoel hebt dat hij geen rekening met je houdt. Je had nooit kunnen denken dat het je ‘kwetsbaar’ opstellen, zo’n positief effect zou hebben. Je partner had geen idee of bleek zelf ook het gevoel te hebben dat het jou niks boeide als hij zijn eigen plan trok. Eerlijk zijn, heeft jullie contact verdiept en nader tot elkaar gebracht.
Healing also means taking an honest look at the role you play in your own suffering.
Jouw investering
Jouw investering is €2497,-
- inclusief BTW
- betaling voorafgaand aan het traject;
- deelbetaling is mogelijk, 2 termijnen van €1327,-
Wil je in 2 delen betalen neem dan even contact met mij op.
In deze gratis sessie* geef ik je meteen een paar tips hoe je anders kan gaan reageren (op je partner) en hoe je uit jullie niet-constructieve relatiedynamiek kunt stappen.
*Ik heb maandelijks plek voor 3 mensen om een gratis sessie mee te doen.
Veel gestelde vragen
In ‘gewone’ relatietherapie ga je samen met je partner in therapie. Dit traject doe je individueel, vanuit het perspectief dat je alleen invloed en regie hebt op jezelf en je de ander niet kunt veranderen. Je kijkt in dit traject dus puur naar wat jouw aandeel is in jullie relatie ‘issues’. En naar wat jij zélf kunt veranderen in je reacties en gedrag richting je partner, daar waar deze niet constructief zijn. Dit om tot meer verbinding met je partner te komen. Met andere woorden, dit traject gaat over 100% verantwoordelijkheid willen nemen voor jouw 50% van jullie relatie.
Ik werk uitsluitend met trajecten. Om resultaat te boeken is het belangrijk alle stappen van het traject te doorlopen om een blijvend effect te kunnen gaan realiseren. Dit werkt niet met losse sessies.
Ja, de sessies kunnen in overleg live of via Zoom plaatsvinden.
Hiervoor heb ik de gratis 30 minuten call. Samen bespreken we dan jouw vraagstuk en wat het traject voor jou kan betekenen. Boek nu jouw gratis 30 minuten call.
Voor andere vragen klik hier of stuur me een mailtje via info@relatietherapieinjeeentje.nl